Снимка: Sport PR Events ManagmentМъжкият ни национален отбор по хандбал тренира

...
Снимка: Sport PR Events ManagmentМъжкият ни национален отбор по хандбал тренира
Коментари Харесай

Мъжкият национален отбор по хандбал се готви във Варна за турнира IHF/EHF Trophy

Снимка: Sport PR Events Managment

Мъжкият ни народен тим по хандбал тренира във Варна от началото на седмицата. Селекцията на треньора Чавдар Чернев се приготвя за присъединяване в шампионата IHF/EHF Trophy, който ще се организира през идната седмица, от 14 до 19 юли, в Тбилиси (Грузия).

Проявата замества IHF Men’s Emerging Nations Championship, който трябваше да се състои през април, само че поради пандемията от COVID-19 беше анулиран. За да бъдат обезпечени повече интернационалните срещи на тъй наречените разрастващи се хандбални народи, Международната федерация по хандбал (IHF) влезе в партньорство с Европейската (EHF) и резултатът е шампионата IHF/EHF Men’s Trophy 2021 в Тбилиси. В надпреварата ще вземат присъединяване шест тима, които са разпределени в две предварителни групи. Нашият отбор ще играе в група „ А “ с Кипър и Андора. В група „ Б “ са домакинът Грузия, Азербайджан и Молдова. 
Турнирът IHF/EHF Men’s Trophy 2021 ще размени първата фаза от квалификациите за Европейското състезание за мъже през 2024-та. Първите три тима в крайното класиране ще продължат към тъй наречените Relegation round и ще имат късмет да се класират в главната фаза на квалификациите за шампионата на Стария континент.
Селекционерът на представителния ни отбор Чавдар Чернев е присъединил в състава 14 състезатели. Звездата на тима – състезаващият се във френската Стар лига Светлин Димитров, не взе участие в лагера и ще дойде непосредствено в Грузия, защото има мач със своя „ Шартр “ против „ Истр “. Останалите избраници на Чернев за дуелите в Грузия са Кристиян Василев (Cercle Sportif Vésulien Haute-Saône, Франция), Ивайло Костов, Теодор Добрев, Георги Атанасов, Димитър Грозев и Кирил Савов от първенеца „ Шумен 61 “, Йордан Попов и Димитър Стоянов от състава на „ Спартак “ (Варна), Владислав Йоргов и Михаел Иванов от „ Локомотив “ (ГО), Емил Иванов (Добруджа), Николай Нейчев (Пирин 64) и Преслав Станчев (Осъм). Водач на тима е Георги Андреев, асистент треньор е Димитър Асенов, а доктор на отбора – Юри Золотаревски.
Отборът ни лети за Грузия в неделя, а в понеделник излиза в първи мач против състава на Кипър. В сряда играем против Андора. При заемане на едно от първите две места в групата отборът ни ще взе участие на полуфиналите в петък (18 юни), а борбата за медалите е в събота (19 юни).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР